Вести 

ДУХОВНИОТ ЛИДЕР НА АХМАДИЈА ЗАЕДНИЦАТА СЕ ОБРАТИ НА ЗАВРШНАТА СЕДНИЦА НА ИАААЕ ГОДИШНИОТ СИМПОЗИУМ

Хазрети Мирза Масроор Ахмад ги пофали доброволците за нивните несебични напори да му служат на човештвото На 27 април 2019 година, светскиот духовен лидер на Ахмадија Муслиманската Заедница, петтиот Халифа, Неговата Светост, Хазрети Мирза Масроор Ахмад, се обрати на годишниот симпозиум на Меѓународната асоцијација на архитекти и инженери на Ахмадија Заедницата (ИАААЕ). Симпозиумот се одржа во џамијата Baitul Futuh во југозападниот дел на Лондон. За време на неговото обраќање, Хазрети Мирза Масроор Ахмад ја пофали работата на ИАААЕ и неговите волонтери и ги потсети на важноста од развивање на врска…

Read More