Вести 

СВЕТСКИОТ ДУХОВЕН ЛИДЕР НА АХМАДИЈА МУСЛИМАНСКАТА ЗАЕДНИЦА ЗБОРУВАШЕ ЗА ПРАВАТА НА ПАЛЕСТИНСКИОТ НАРОД ЗА ВРЕМЕ НА ПЕТОЧНАТА МОЛИТВА

Хазрети Мирза Масроор Ахмад ги повикува муслиманските нации да покажат единствен фронт и да застанат против суровостите и неправдите што се вршат врз Палестинците Светскиот поглавар на Ахмадија Муслиманската Заедницата, Петтиот Халифа, Неговата Светост, Хазрети Мирза Масроор Ахмад остро ги осуди суровостите што ги извршил Израел врз палестинскиот народ за време на неговата беседа за Курбан Бајрам. Говорејќи од меѓународното седиште на Ахмадија Муслиманската Заедницата, во џамијата Мубарак во Исламабад, Тилфорд, Неговата Светост ја осуди употребата на неправедна сила и неправдите нанесени во изминатите денови од Израелската држава против Палестинците…

Read More