Вести Џалса Салана 2019 Германија 

Zase.mk: Што се случува со мигрантите кога ќе пристигнат во Европските земји?

Војната во Сирија и Ирак против Исламска држава, терористичките напади, бегалската криза во Европа, придонесоа за силен раст на исламофобијата во изминатите години. А токму стравот и предрасудите кон луѓето од исламска вероисповест се најголем извор на стигматизација кон бегалците и мигрантите. Една од европските земји која прима голем број на бегалци муслимани е Германија. Токму таму секоја година се собраат преку 30 илјади муслимани од цел свет во германскиот град Карлс Руе, на собирот организиран од Ахмадија муслиманската зедница

Read More