Вести 

ПИСМА ИСПРАТЕНИ ДО СВЕТСКИТЕ ЛИДЕРИ ОД ДУХОВНИОТ ЛИДЕР НА АМЈ ВО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЈА НА КОВИД-19

Писма што ќе бидат објавени на веб-страницата „Преглед на религиите“ во вторник Светскиот поглавар на Ахмадија Муслиманската Заедница, Петтиот Халифа), Неговата Светост, Хазрети Мирза Масроор Ахмад, напиша серија писма до разни светски лидери во кои ги повикува да ги сметаат парализирачките и разорни ефекти на Ковид-19 како Божествено предупредување за човештвото. Историските писма, испратени во текот на месец јуни 2020 година, беа испратени до лидерите на 14 земји – Австралија, Канада, Кина, Франција, Германија, Гана, Индија, Израел, Јапонија, Нигерија, Русија, Сиера Леоне, Велика Британија и Велика Британија Соединетите Американски Држави.…

Read More