Хутби 2021 

Услови за примањето на дови во Рамазан

По проучениот шехадет, та’уза и сура Ал-Фатиха хазрети Халифа-тул Месих (нека Аллах биде неговиот помагач) ги проучи следните ајети од Чесниот Кур’ан.         „О, вие кои верувате! Ви се пропишува пост, како што им бил       пропишан на оние пред вас, за да станете богобојазливи.“         „Одреден број на денови, а ако некој од вас е болен или е на       пат, нека пости ист број други денови; а на оние кои не можат    (да постат) откупот (фидија) е да нахранат еден сиромав. А кој доброволно направи некое добро…

Read More