Хутби 2021 

Рамазан II – Месец на молитва, учење на салавати и барање на опростување

По проучениот шехадет, та’уза и сура Ал-Фатиха хазрети Халифа-тул Месих (нека Аллах биде неговиот помагач) рече дека со Аллаховата помош овие денови поминуваме низ благословениот месец Рамазан, а за неколку дена влегуваме во последните десет дена од Рамазан. Чесниот Пратеник Мухаммед с.а.в.с. рекол дека последните десет дена од Рамазан се постигнува спас од огнот на Џехеннем. Потоа, мораме да обрнеме внимание на нашите молитви, посебно во текот на последните десет дена од Рамазан, за да го постигнеме задоволството на Семоќниот Аллах и да се спасиме од огнот на Џехеннемот. Молитвите…

Read More