Хутби 2021 

Реакција на муслиманите против прогонот

По проучениот шехадет, та’уза и сура Ал-Фатиха хазрети Халифа-тул Месих (нека Аллах биде неговиот помагач) рече дека минатите денови на социјалните мрежи од страна на муслимански зналец било изречено дека, ако и постои било какво нарушување во светот, тоа е поради ’Кадијанците‘. За него, тоа е причина за оправдување на суровоста спрема Ахмади муслиманите до та мера што тврди дека е во ред и да се убијат. Хазрети Халифа-тул Месих V а.т.б.а. рече дека со ова се познати тактики уште од постанокот на Ахмадијатот. Но, со милоста на Аллах џ.ш.…

Read More
Вести 

ДУХОВНИОТ ЛИДЕР НА АМЈ СЕ ЗАБЛАГОДАРИ НА ВЛАДАТА НА НОВ ЗЕЛАНД И ЈАВНА РЕАКЦИЈА ПО НАПАДОТ

“Се надевам дека муслиманските нации учат од овој модел на морал и секој ја игра својата сопствена улога во искоренувањето на сите форми на верска омраза” – Хазрети Мирза Масроор Ахмад На 22 март 2019 година, светскиот духовен лидер на Ахмадија Муслиманската Заедница, петтиот Халифа, Неговата Светост, Хазрети Мирза Масроор Ахмад, го пофали одговорот на премиерот на Нов Зеланд, Јажинда Ардерн, Владата на Нов Зеланд и нејзината јавна осуда за терористичкиот напад врз Џамии во Крајстчерч минатата недела. Завршувајќи ја неговата неделна петочна беседа од џамијата Baitul Futuh во Лондон,…

Read More