Вести 

СВЕТСКИОТ ДУХОВЕН ЛИДЕР НА АМЈ СЕ ОБРАТИ ВО ВЕЛИКА БРИТАНИЈА НА МАЈЛИС-Е-ШУРА

“Ние сме обединета заедница во која сите стојат заедно во секое време, во сите околности, позади Калифатул Месих” – Хазрети Мирза Масроор Ахмад На 16 јуни 2019 година, светскиот духовен лидер на Ахмадија Муслиманската Заедница, петтиот Халифа, Неговата Светост, Хазрети Мирза Масроор Ахмад, предводеше верски инспиративно обраќање на Националната Мајлис-е-Шура на Ахмадија Муслиманската Заедница. Институцијата на Мајлис-е-Шура е главното консултативно тело основано од Ахмадија Муслиманската Заедница, на разговори околу предлози за подобрување и унапредување на работата на Ахмадија Муслиманската Заедница во пропагирањето на вистинските мирни учења на исламот. По пристигнувањето…

Read More
Вести 

ДУХОВНИОТ ЛИДЕР НА АХМАДИЈА ЗАЕДНИЦАТА СЕ ОБРАТИ НА ЗАВРШНАТА СЕДНИЦА НА ИАААЕ ГОДИШНИОТ СИМПОЗИУМ

Хазрети Мирза Масроор Ахмад ги пофали доброволците за нивните несебични напори да му служат на човештвото На 27 април 2019 година, светскиот духовен лидер на Ахмадија Муслиманската Заедница, петтиот Халифа, Неговата Светост, Хазрети Мирза Масроор Ахмад, се обрати на годишниот симпозиум на Меѓународната асоцијација на архитекти и инженери на Ахмадија Заедницата (ИАААЕ). Симпозиумот се одржа во џамијата Baitul Futuh во југозападниот дел на Лондон. За време на неговото обраќање, Хазрети Мирза Масроор Ахмад ја пофали работата на ИАААЕ и неговите волонтери и ги потсети на важноста од развивање на врска…

Read More