Вести 

ДУХОВНИОТ ЛИДЕР НА АМЈ СЕ ЗАБЛАГОДАРИ НА ВЛАДАТА НА НОВ ЗЕЛАНД И ЈАВНА РЕАКЦИЈА ПО НАПАДОТ

“Се надевам дека муслиманските нации учат од овој модел на морал и секој ја игра својата сопствена улога во искоренувањето на сите форми на верска омраза” – Хазрети Мирза Масроор Ахмад На 22 март 2019 година, светскиот духовен лидер на Ахмадија Муслиманската Заедница, петтиот Халифа, Неговата Светост, Хазрети Мирза Масроор Ахмад, го пофали одговорот на премиерот на Нов Зеланд, Јажинда Ардерн, Владата на Нов Зеланд и нејзината јавна осуда за терористичкиот напад врз Џамии во Крајстчерч минатата недела. Завршувајќи ја неговата неделна петочна беседа од џамијата Baitul Futuh во Лондон,…

Read More
Вести 

ДУХОВНИОТ ЛИДЕР НА АХМАДИЈА ЗАЕДНИЦАТА ГО ОСУДИ НАПАДОТ ВО НОВ ЗЕЛАНД

Светскиот духовен лидер на Ахмадија Муслиманската Заедница, петтиот Халифа, Неговата Светост, Хазрети Мирза Масроор Ахмад остро го осуди терористичкиот напад што се случи вчера во Нов Зеланд. Говорејќи од Лондон, Хазрети Мирза Масроор Ахмад рече: “Во име на Ахмадија Муслиманската Заедница, ги искажувам најдлабоките сочувства до сите оние кои се засегнати од варварскиот терористички напад што се случи во Крајстчерч.” “Таквите гнасни и крајно нехумани напади мора да бидат осудени со најсилни можни термини. Тоа е тешка трагедија во која десетици невини муслимани ги загубија животите додека извршуваа верски обреди.…

Read More