Вести 

ДУХОВНИОТ ЛИДЕР НА АМЈ СЕ ЗАБЛАГОДАРИ НА ВЛАДАТА НА НОВ ЗЕЛАНД И ЈАВНА РЕАКЦИЈА ПО НАПАДОТ

“Се надевам дека муслиманските нации учат од овој модел на морал и секој ја игра својата сопствена улога во искоренувањето на сите форми на верска омраза” – Хазрети Мирза Масроор Ахмад На 22 март 2019 година, светскиот духовен лидер на Ахмадија Муслиманската Заедница, петтиот Халифа, Неговата Светост, Хазрети Мирза Масроор Ахмад, го пофали одговорот на премиерот на Нов Зеланд, Јажинда Ардерн, Владата на Нов Зеланд и нејзината јавна осуда за терористичкиот напад врз Џамии во Крајстчерч минатата недела. Завршувајќи ја неговата неделна петочна беседа од џамијата Baitul Futuh во Лондон,…

Read More