Занимливости 

ХРАНА КОЈА НА ПРИРОДЕН НАЧИН ГО ЗАЈАКНУВА ИМУНИТЕТОТ

Постојат некои намирници кои го зголемуваат нашиот имунолошки систем. За време на оваа пандемија Ковид-19, важно е да се јаде храна што го зајакнува имунитетот. Нашиот имунолошки систем би требало да работи одлично за да се заштити од многу здравствени проблеми. Затоа, важно е да ја подобрите вашата исхрана и начин на живот. Подолу е список на намирници кои помагаат во зајакнување на имунитетниот систем. БРОКУЛА Една од најголемите предности на брокулата, пред другите зеленчуци се состои во нејзиниот нутритивен состав. Таа е составена од широк спектар на витамини, минерали,…

Read More