Uncategorized 

Џалса Салана Англија: Илјадници луѓе се упатија кон верскиот собир на фармата Алтон

Во тек е најголемата годишна исламска конвенција во Велика Британија на фарма во Хемпшир Тридневната Џалса Салана обично привлекува 35.000 луѓе од целиот свет, но оваа година се намалува на 4.000 поканети гости секој ден. Собирот, кој обично се одржува годишно во Фармата Оукландс, Алтон, беше откажан минатата година поради пандемијата. Оние што присуствуваат мора да имаат доказ за двојна вакцинација и да обезбедат негативен тест „Ковид-19“ при влез. Поканетите, кои мора да бидат жители на Обединетото кралство, се избрани од Ахмадија Заедницата во споредба со претходните години, каде што…

Read More