Вести 

ЧЛЕНОВИТЕ НА ВАКФ-Е-НАУ ОД ИНДОНЕЗИЈA ИМАА ЧЕСТ ДА ОДДРЖАТ ВИРТУАЛЕН СОСТАНОК СО ДУХОВНИОТ ЛИДЕР НА АХМАДИЈА ЗАЕДНИЦАТА

„Алах е тој што ме смени“ – Хазрети Мирза Масроор Ахмад На 23 јануари 2021 година, Светскиот духовен лидер на Ахмадија Муслиманската Заедница, Петтиот Халифа, Неговата Светост, Хазрети Мирза Масроор Ахмад одржа виртуелен состанок преку Интернет со 50 машки членови на Вакф-е-Нау од Индонезија. Неговата Светост го водеше состанокот од неговата канцеларија во Исламабад, Тилфорд, додека членовите на Вакф-е-Нау се придружија од салата Ар-Рахмат во комплексот џамија Ал-Хидајах во Џакакарта. Настанот започна со рецитирање на Светиот Куран, проследено со песна и презентација и краток извештај во кој се наведени активностите…

Read More
Вести 

Вакф-е-Нау жените и девојките од Маурициус имаа чест да оддржат виртуелна средба со духовниот лидер на АМЈ

За време на состанокот, Неговата Светост одговори на низа прашања во врска со религиозни и социјални теми На 20 декември 2020 година, Светскиот поглавар на Ахмадија Муслиманската Заедница, Петтиот Халифа, Неговата Светост, Хазрети Мирза Масроор Ахмад оддржа виртуелен состанок преку Интернет со жени-членки на Вакф-е-Нау од Маурициус. Неговата Светост го водеше состанокот од неговата канцеларија во Исламабад, Тилфорд, додека членовите на Вакф-е-Нау се приклучија од џамијата Дарус Салам во Роуз Хил, која служи како Национален штаб на Ахмадија Муслиманската Заедница во Маурициус. Настанот започна со рецитирање и превод на стихови…

Read More