Вести 

СВЕТСКИОТ ДУХОВЕН ЛИДЕР НА АХМАДИЈА ЗАЕДНИЦАТА ПУШТИ ВО УПОТРЕБА НОВА ВЕБ СТРАНИЦА НА СВЕТИОТ КУРАН

HolyQuran.io е домаќин на напредни одлики за пребарување низ текстот, преводите и коментарите на Светиот Куран

Ахмадија Муслиманската Заедница со задоволство објавува дека на 9 април 2021 година, Светскиот духовен лидер, Петтиот Халифа, Неговата Светост, Хазрети Мирза Масроор Ахмад ја инаугурираше и отвори новата веб-страница за да помогне во студијата и истражувањето на Светиот Куран – HolyQuran.io.

Неговата Светост официјално ја објави веб-страницата од џамијата Мубарак во Исламабад, Тилфорд, откако го објави нејзиното пуштање за време на неговата петочна беседа.

По лансирањето следуваше тивка молитва предводена од Неговата Светост благодарејќи на Семоќниот Бог.

Говорејќи за лансирањето за време на петочната беседа, Хазрети Мирза Масроор Ахмад рече:

„Тимот на веб-страницата Ал Ислам ја создаде првата верзија на веб-страницата за пребарување на Светиот Куран. Веб-страницата HolyQuran.io може да се гледа независно од веб-страницата Ал Ислам. Може да пребарувате кое било поглавје, стих, збор или тема на арапски, англиски и урду преку нов пребарувач. Резултатите од пребарувањето можат да покажат преводи произведени од Ахмадија Муслиманската Заедница, како и оние преведени од други. Со секој стих можете да ги прегледувате коментарите, темите и сродните стихови. Во тек е работа на понатамошна содржина и ако даде Господ, следната верзија ќе биде подготвена од Џалса Салана Велика Британија 2021.“

Хазрети Мирза Масроор Ахмад понатаму изјави:

„Слично на тоа, подготвена е нова и повеќе естетски пријатна верзија на веб-страницата ReadQuran.app, што е достапна на веб-страницата Ал Ислам, што овозможува читање и слушање на Светиот Куран. Заедно со англиските коментари на Светиот Куран, тој има белешки од Тафсир-е-Сагир, превод од збор до збор на англиски, индекс на теми и неколку други карактеристики што ќе помогнат за редовно проучување на Светиот Куран.

Молејќи се за успехот на новите веб-страници, Хазрети Мирза Масроор Ахмад рече:

„Му се молиме на Семоќниот Аллах да може овој проект да ја исполни својата цел за ширење на прекрасните учења на Светиот Куран надалеку и членовите на Ахмадија Муслиманската Заедница да имаат можност да имаат корист од овие ресурси.“

Поврзани вести

Share via
Copy link
Powered by Social Snap