Вести 

МАЈЛИС КУДДАМУЛ АХМАДИЈЈА НИГЕРИЈА ИМАШЕ ЧЕСТ ДА ОДДРЖИ ВИРТУЕЛНA СРЕДБА СО ДУХОВНИОТ ЛИДЕР НА АХМАДИЈА ЗАЕДНИЦАТА

Националната амила од Мајлис Худаммул Ахмадија имаше официјална средба со Неговата Светост

На 7 март 2021 година, Светскиот духовен лидер на Ахмадија Муслиманската Заедница, Петтиот Халифа, Неговата Светост, Хазрети Мирза Масроор Ахмад одржа виртуелен состанок преку Интернет со Националната Амила (извршна власт) на Мајлис Худаммул Ахмадија Нигерија, како и регионалниот Каидин.

Неговата Светост претседаваше со состанокот од неговата канцеларија во Исламабад, Тилфорд, додека членовите на Амила се приклучија на состанокот од салата Лајна во Ојокоро во Лагос, Нигерија.

За време на 40-минутниот состанок, сите присутни имаа можност да разговараат со Неговата Светост и членовите на Националната Амила беа во можност да презентираат извештај за нивните оддели и да ги добијат упатствата и насоките на Неговата Светост за низа прашања.

Како што завршуваше состанокот, Неговата Светост ја истакна важноста од смислување сеопфатни планови за да се помогне при морално и духовно унапредување на членовите на Мајлис Худаммул Ахмадија.

Хазрети Мирза Масроор Ахмад рече:

„Сите ваши Мохтамимин (Национални секретари) треба да го прочитаат уставот на Худаммул Ахмадија и да видат кои се нивните должности. Сите треба да видите кои се вашите должности и да ги направите своите планови според тој устав. На следната средба со Амила мора да видите кои се недостатоците што ги имаме и каде треба да се подобриме. Затоа, направете план низ целата земја и потоа работете напорно за да ги постигнете своите цели.“

Поврзани вести

Share via
Copy link
Powered by Social Snap