Вести 

Тимот на alislam.org имаше чест да оддржи виртуелен состанок со духовниот лидер на АМЈ

Хазрети Мирза Масроор Ахмад изразува надеж дека новата веб-страница на Светиот Куран ќе се покаже како извор на просветлување и знаење за луѓето ширум светот

На 21 ноември 2020 година, на членовите на тимот alislam.org (официјална веб-страница на Ахмадија Муслиманската Заедница) им беше доделена виртуелна официјална средба со светскиот духовен лидер на Ахмадија Муслиманската Заедница, Петтиот Халифа, Неговата Светост, Хазрети Мирза Масроор Ахмад.

Неговата Светост претседаваше со состанокот од неговата канцеларија во Исламабад, Тилфорд, додека тимот на Ал-Ислам се приклучи од џамијата Бајтур Рахман во Силвер Спринг, Мериленд, кој служи како Национален штаб на Ахмадија Муслиманската Заедница во САД.

За време на 50-минутниот состанок, тимот на Ал-Ислам имаше можност да презентира серија презентации во врска со нов проект во врска со Светиот Куран, како и развојот на настаните на постојната веб-страница на Ал-Ислам и да добие упатства од неговата Светост.

Тимот Ал-Ислам имаше можност да и покаже на Неговата Светост тест верзија на нова веб-страница и пребарувач посветен на Светиот Куран, што ќе биде лансиран во блиска иднина. Новата веб-страница ќе се обиде да го направи читањето и проучувањето на Светиот Куран колку што е можно полесно и достапно за луѓето ширум светот.

Неговата Светост инструираше дека треба да се направат напори за да се осигура дека веб-страницата и пребарувачот на Светиот Куран да не бидат само како ресурс за Ахмади муслиманите, туку да се покажат како одличен ресурс и извор на знаење и просветлување за другите муслимани и не-муслимани во свет.

Покрај тоа, беа презентирани разни ажурирања на веб-страницата Ал-Ислам, вклучително и нов дел што се однесува на придружниците на Светиот пророк на исламот (мир и благослови над него).

На крајот на состанокот, Неговата Светост ги пофали напорите на сите членови на тимот Ал-Ислам и се моли за нивниот иден успех.

Хазрети Мирза Масроор Ахмад рече:

„Алах, семоќниот, нека те благослови и ги зголеми твоите знаења и мудрости. Амин.“

Поврзани вести

Share via
Copy link
Powered by Social Snap