Вести Џалса Салана 2019 Германија 

RELIGIJA.MK: КОЈА Е АХМАДИЈА?

Ахмадија муслиманска задница или џемат е термин кој за многумина во Македонија се уште е непознат, иако ова верско учење веќе има повеќе од стотина верници, претежно во источна Македонија.

Кои се всушност Ахмади муслиманите? Зошто традиционалниот ислам не ги признава и ги смеат за секта во Исламот.

Религија.мк го прифати предизвикот да го посети најголемиот собир на оваа верска заедница кој еднаш годишно се одржува во Германија. Годинава во Карлсруе.

Погледнете ја репортажата.

Поврзани вести

Share via
Copy link
Powered by Social Snap