Вести Џалса Салана 2019 Германија 

Zase.mk: Што се случува со мигрантите кога ќе пристигнат во Европските земји?

Војната во Сирија и Ирак против Исламска држава, терористичките напади, бегалската криза во Европа, придонесоа за силен раст на исламофобијата во изминатите години.

А токму стравот и предрасудите кон луѓето од исламска вероисповест се најголем извор на стигматизација кон бегалците и мигрантите.

Една од европските земји која прима голем број на бегалци муслимани е Германија. Токму таму секоја година се собраат преку 30 илјади муслимани од цел свет во германскиот град Карлс Руе, на собирот организиран од Ахмадија муслиманската зедница

Поврзани вести

Share via
Copy link
Powered by Social Snap