Џалса Салана 2018 Германија 

ПОСЛЕДНИ ПРОВЕРКИ НА ЏАЛСА САЛАНА ГЕРМАНИЈА 2018 ВО КАРЛСРУЕ

Хазрети Мирза Масроор Ахмад им се обрати на волонтерите на Џалса Салана

Светскиот духовен лидер на Ахмадија Муслиманската Заедница, петтиот Халифа, Неговата Светост, Хазрети Мирза Масроор Ахмад спроведе проверка на подготовките за 43-тата годишна конвенција (Џалса Салана) на Ахмадија Муслиманската Заедница во Германија на 6 септември 2018 година.

За време на инспекцијата, Хазрети Мирза Масроор Ахмад ги посети разните оддели што се задолжени за организирање и одржување на настанот. Неговата Светост беше информиран за ангажманите додека тој го прегледа местото каде ќе се одвива настанот (Мессе Арена во Карлсруе).

Подоцна, Неговата Светост им се обрати на илјадници волонтери задолжени да ја служат на Конвенцијата, и ги потсети на нивните одговорности како домаќини на Џалса Салана.

Тој зборуваше за потребата од подобрување во организацијата на “Џалса” секоја година и рече дека од огромно значење е волонтерите да покажат највисоко ниво на учтивост и етика.

Хазрети Мирза Масроор Ахмад рече:

“Повеќето од Вас сега се добро обучени за вашите должности, но сакам да повторам дека мора да ги извршувате овие должности со насмевка на Вашето лице секогаш. Во минатото, некои луѓе ми напишаа дека изразуваат мислење дека има слабости во овој поглед овде во Германија и затоа треба да се посвети посебно внимание за да се осигура дека таквите жалби нема да бидат примени овој пат. Без разлика на околностите, секогаш покажувајте љубезност и постапувајте со другите со љубезност и трпеливост.”

Хазрети Мирза Масроор Ахмад продолжи:

“Пред оваа Џалса Салана, во Велика Британија, исто така, побарав од волонтерите таму да покажат учтивост секогаш и да го прикажат најдобриот морал, а подоцна добив многу коментари од гостите што го изразуваа фактот дека волонтерите од Велика Британија ги послушаа моите упатства. Се надевам дека истото ќе биде случај и во Германија.”

Неговата Светост, исто така, рече дека бил информиран дека муслиманите Ахмади, кои дошле од Пакистан во изминатата година, ги извршиле многуте должности за оваа Џалса Салана со големо внимание и посветеност.

Неговата Светост им се заблагодари за нивните напори и се молеше за сите волонтери.

Јалса Салана што се одржува во Карлсруе, а ќе започне од 7 до 9 септември.

Поврзани вести

Share via
Copy link
Powered by Social Snap