Џалса Салана 2018 Германија 

ХАЗРЕТИ МИРЗА МАСРООР АХМАД ПРИСТИГНА ВО ГЕРМАНИЈА

Хазрети Мирза Масроор Ахмад отпатува за да присуствува на 43-тата годишна конвенција на Ахмадија Муслиманската Заедница во Германија

Светскиот духовен лидер на Ахмадија Муслиманската Заедница, петтиот халифа, Неговата Светост, Хазрети Мирза Масроор Ахмад пристигна во џамијата Бајтус Сабух во Франкфурт на 1 септември 2018 година.

Халифата патуваше од Лондон по копно, а на премин кон континентална Европа, тој беше пречекан од Националниот претседател на Ахмадија Муслиманската Заедница во Германија, Абдулах Вагишаусер и разни други функционери.

Неговата Светост отпатува кон Франкфурт и пристигна во џамијата Бајтус Субух во 21 часот по локално време, каде што беше поздравен од илјадници верници на Ахмадија Муслиманската Заедница, кои беа пресреќни да го видат својот духовен лидер уште еднаш. Кратко по пристигнувањето, Неговата Светост ги водеше молитвите на Магреб и Иша.

Неговата Светост отпатува за да присуствува на 43-годишната Jalsa Salana (Годишна конвенција) на Муслиманската заедница Ахмадија во Германија, која се одржува во Карлсруе, на која се очекуваат повеќе од 35.000 делегати од десетици земји.

За време на тридневниот настан (7-9 септември) Неговата Светост ќе им се обрати на Ахмади муслиманите и на не-Ахмади гостите за вистинските и мирни учења на исламот. Неговата Светост, исто така, ќе им ги претстави муслиманските студенти – стипендисти на Ахмадија со признанија за високите академски достигнувања.

Поврзани вести

Share via
Copy link
Powered by Social Snap