Вести 

ДУХОВНИОТ ЛИДЕР НА АХМАДИЈА МУСЛИМАНСКАТА ЗАЕДНИЦА Е ВТОРА НАЈВЛИЈАТЕЛНА ЛИЧНОСТ ВО ЛОНДОН

Оваа година, кралицата Елизабета II стана првиот британски владетел кој го прослави сафирскиот јубилеј (65 години служба), додека пак во ноември слави подеднакво неверојатен јубилеј – платиниумски јубилеј – од свадбата со Војводата од Единбург. Принцот Филип отиде на заслужено пензионирање, но бранителот на верата останува. Многу сериозно ја разбира својата англиканска вера, а нејзината Божиќна порака секогаш го вклучува Христос, иако тоа никогаш не го слушате во верзијата изменета во вестите. Од отворањето на државниот парламент, кога носеше убава дискретна шапка, до пречекот на високи личности, Нејзиното Височество останува главна фигура во животот на британската нација.

Мирза Масроор Ахмад (66) е Халифа на Муслиманската АхмадиЗаедница, чии членови живеат во повеќе од 200 земји. Британската заедница е особено активна во граѓанското општество и е многу активна во осудувањето на исламистичкото насилство. За тврдокорните муслимани, Ахмади муслиманите се еретици и од секогаш биле жртви на насилство – поради тоа Халифата морал да побегне во Лондон од прогонот на  пакистанската влада. Тој се обидел да ги отстрани негативните пророштва за исламот во Британија. Што се однесува до умерениот ислам, ова не може да биде поумерено.

Извор

Поврзани вести

Share via
Copy link
Powered by Social Snap