Вести 

Ахмадија Муслиманската Заедница го осудува нападот во Медина

8-107_2Ахмадија Муслиманската Заедница го осудува нападот во Медина во кој загинаа десетици луѓе и стотици беа ранети. Овие луѓе не го следат Исламот, живеат во некоја мрачна доба и не ја добиле светлината на светиот Куран.

Нека Аллах им го осветли патот.

Ахмадија Муслиманската Заедница изразува искрено сочуство со фамилиите на загинатите.

Поврзани вести

Share via
Copy link
Powered by Social Snap