Аудио книги 

(Аудио книга) – Природната смрт на Хазрети ИСА а.с.

(Аудио книга) (Аудио книга) – Природната смрт на Хазрети ИСА а.с. (1 дел) (Аудио книга) (Аудио книга) – Природната смрт на Хазрети ИСА а.с. (2 дел) (Аудио книга) (Аудио книга) – Природната смрт на Хазрети ИСА а.с. (3 дел) (Аудио книга) (Аудио книга) – Природната смрт на Хазрети ИСА а.с. (4 дел) (Аудио книга) (Аудио книга) – Природната смрт на Хазрети ИСА а.с. (5 дел) (Аудио книга) (Аудио книга) – Природната смрт на Хазрети ИСА а.с. (6 дел) (Аудио книга) (Аудио книга) – Природната смрт на Хазрети ИСА а.с. (7…

Read More
Вести 

НАД 60 ЧЛЕНОВИ НА МАЈЛИС АТФАЛ-УЛ-АХМАДИЈА АВСТРАЛИЈА ИМАА МОЖНОСТ ДА СЕ СРЕТНАТ СО НЕГОВАТА СВЕТОСТ, ХАЗРЕТИ МИРЗА МАСРООР АХМАД

„Вистинската љубов кон Светиот пророк Мухамед (с.а.в.с.) бара од нас да ги сакаме сите аспекти на неговото битие и секоја одлика на неговиот благороден карактер“. – Хазрети Мирза Масроор Ахмад На 10 октомври, Светскиот поглавар на Ахмадија Муслиманската Заедница, Петтиот Халифа, Неговата Светост, Хазрети Мирза Масроор Ахмад одржа виртуелен состанок преку Интернет со над 60 членови на Мајлис Атфал-ул-Ахмадија од Австралија на возраст меѓу 12 и 15 години . Неговата Светост го водеше состанокот од неговата канцеларија во Исламабад, Тилфорд, додека членовите на Мајлис Атфал-ул-Ахмадија беа собрани во салата Хилафат…

Read More
Вести 

РЕЛИГИЈАТА НЕ Е ПРИЧИНА ЗА ПРОБЛЕМИТЕ ВО СВЕТОТ, НО Е РЕШЕНИЕТО – ХАЗРЕТИ МИРЗА МАСРООР АХМАД

Духовниот лидер на Ахмадија Муслиманската Заедница вели дека двојните стандарди во надворешната политика го дестабилизирале светот и вели дека парите не можат да купат мир Во сабота на 28 септември 2019 година, Светскиот духовен лидер на Ахмадија Муслиманската Заедница, петтиот Халифа, Неговата Светост, Хазрети Мирза Масроор Ахмад се обрати пред публика од повеќе од 125 достоинственици и гости на вториот ден од 39-тата Единствена конвенција (Џалса Салана ) на Ахмадија Муслиманската Заедница во Холандија. За време на своето обраќање, Хазрети Мирза Масроор Ахмад презентираше сеопфатна дефиниција за „мир“ и ги…

Read More