Вести 

ДУХОВНИОТ ЛИДЕР НА АХМАДИЈА ЗАЕДНИЦАТА ГИ ПОЗДРАВИ КОМЕНТАРИТЕ НА ПРЕМИЕРОТ НА КАНАДА ВО ВРСКА СО СЛОБОДАТА НА ИЗРАЗУВАЊЕ

Ахмадија Муслиманската Заедница ги поздравува и цени неодамнешните коментари дадени од премиерот на Канада, Џастин Трудо во врска со важноста на користењето на правото на слобода на изразување со одговорност. Како што објавија медиумите, на неодамна поставеното прашање дали треба да се дозволи слободата на говорот да ги исмева или навредува религиите или верските водачи, г. Трудо одговори: “Ние секогаш ќе ја браниме слободата на изразување, но слободата на изразување не е без ограничувања. Ние си должиме на себе да постапуваме со почит кон другите и да бараме да не…

Read More
Вести 

НАД 60 ЧЛЕНОВИ НА МАЈЛИС АТФАЛ-УЛ-АХМАДИЈА АВСТРАЛИЈА ИМАА МОЖНОСТ ДА СЕ СРЕТНАТ СО НЕГОВАТА СВЕТОСТ, ХАЗРЕТИ МИРЗА МАСРООР АХМАД

„Вистинската љубов кон Светиот пророк Мухамед (с.а.в.с.) бара од нас да ги сакаме сите аспекти на неговото битие и секоја одлика на неговиот благороден карактер“. – Хазрети Мирза Масроор Ахмад На 10 октомври, Светскиот поглавар на Ахмадија Муслиманската Заедница, Петтиот Халифа, Неговата Светост, Хазрети Мирза Масроор Ахмад одржа виртуелен состанок преку Интернет со над 60 членови на Мајлис Атфал-ул-Ахмадија од Австралија на возраст меѓу 12 и 15 години . Неговата Светост го водеше состанокот од неговата канцеларија во Исламабад, Тилфорд, додека членовите на Мајлис Атфал-ул-Ахмадија беа собрани во салата Хилафат…

Read More