ВЕСТИ 

ЏАЛСА САЛАНА ФРАНЦИЈА 2019 ЗАПОЧНА ВО ПАРИЗ

Хазрети Мирза Масроор Ахмад ја инаугурира Џалса Салана Франција 27-тата Џалса Салана (Годишна конвенција) на Ахмадија Муслиманската Заедница, во Франција, започна на 4 октомври 2019 година со петочната проповед предадена од Светскиот духовен лидер на Ахмадија Муслиманската Заедница, петтиот Халифа, Неговата Светост, Хазрети Мирза Масроор Ахмад во Француското село, Три-Шато. Пред проповедта, Неговата Светост го крена Знамето на Ахмадија Муслиманската Заедница (Лива-е-Ахмадијат) за официјално да го инаугурира тридневниот настан. Исто така се крена и Француското национално знаме. За време на проповедта, Неговата Светост детално зборуваше за целите на Џалса, што…

Read More