ВЕСТИ 

НЕРАСКАЖАНА ПРИКАЗНА: Халифатул Месих, Муазин, празна џамија и светската публика

Денес е трети април 2020 година. Петок е, и токму сега Халифа-тул Месих V а.т.б.а. се подготвува да одржи хутба од Месџид Мубарак, Тилфор, Велика Британија. Иако знаев дека денес нема да има заедничка џума во Исламабад, Лондон, сепак се подготвив како и за секој петок. Тоа беше исклучителен ден, ден каков што никогаш не сум го видел или слушнал за него во мојот живот. Околу 12 и 15 часот заминав во канцеларијата на приватниот секретар за да се уверам дека сè е во ред, да го проверам дневниот план…

Read More