Вести 

Вакф-е-Нау жените и девојките од Маурициус имаа чест да оддржат виртуелна средба со духовниот лидер на АМЈ

За време на состанокот, Неговата Светост одговори на низа прашања во врска со религиозни и социјални теми На 20 декември 2020 година, Светскиот поглавар на Ахмадија Муслиманската Заедница, Петтиот Халифа, Неговата Светост, Хазрети Мирза Масроор Ахмад оддржа виртуелен состанок преку Интернет со жени-членки на Вакф-е-Нау од Маурициус. Неговата Светост го водеше состанокот од неговата канцеларија во Исламабад, Тилфорд, додека членовите на Вакф-е-Нау се приклучија од џамијата Дарус Салам во Роуз Хил, која служи како Национален штаб на Ахмадија Муслиманската Заедница во Маурициус. Настанот започна со рецитирање и превод на стихови…

Read More