ВЕСТИ 

КАНАДА LAJNA IMAILLAH ГО ОДДРЖА ПРВИОТ ВИРТУЕЛН СОСТАНОК ПРЕДВОДЕН ОД ДУХОВНИОТ ЛИДЕР НА АХМАДИЈА ЗАЕДНИЦАТА

Хазрети Мирза Масроор Ахмад ја охрабри LAJNA IMAILLAH да го зголеми обемот на своите активности и напорите за пропагирање на вистинските учења за исламот На 16 август 2020 година, Националната LAJNA IMAILLAH на Канада доби официјална виртуелна средба со духовниот лидер на Ахмадија Муслиманската Заедница, петтиот Халифа, Неговата Светост, Хазрети Мирза Масроор Ахмад. Неговата Светост го водеше состанокот од неговата канцеларија во Исламабад, Тилфорд, додека членовите на LAJNA IMAILLAH се приклучија на аудиториумот на Ахмади џамијата во Канада во Воган, Онтарио. За време на едночасовниот состанок, членовите на LAJNA IMAILLAH…

Read More