Молитви 

Молитва при посета на болен

ALLAHUMMA RABIN NASI AZHIBIL BA’SA IŠFI ANTAŠ  ŠAFI  LA ŠIFA’A IL’LA ŠIFA’UKA ŠIFA’AN  LA’A  JUGADIRU SAKAMA Превод: Алах, отстрани го ова страдање, Господару на човештвото и дај исцелување затоа што Ти си Исцелител. Покрај твојата моќ, нема исцелување, (дај ни) исцелување што не остава трага од болест.

Read More
Хутби 2018 

ПОСЕТА НА АМЕРИКА И ГВАТЕМАЛА

После шехадет, тау’за и сура Ал-Фатиха Хазрети Халифа-тул Месих V (нека Аллах биде негов помагач) рече: Поради најавувањето на Тахрик-е-Џадид годината во минатиот Петок јас не се осврнав на патувањата во Америка и Гватемала. Со милоста на Возвишениот Аллах ваквите патувања имаат многу позитивен ефект. Има многу корисни придобивки, а меѓу неколкуте се приликите да запознам доста интелектуалци и влијателни луѓе во овие земји на разни начини, односно, преку церемонијата на отворање на џамијата и разни други рецепции. Друга придобивка е приликата  на луѓето да им се престави исправното учење…

Read More