Вести 

ДУХОВНИОТ ЛИДЕР НА АХМАДИЈА МУСЛИМАНСКА ЗАЕДНИЦА ГО ПУШТИ ВО УПОТРЕБА МТА ГАНА ТВ КАНАЛОТ

Новиот канал е единствениот дигитален терестријален исламски канал што моментално се емитува 24 часа на ден во Гана Ахмадија Муслиманската Заедница со задоволство објавува дека на 15 јануари 2021 година, Светскиот духовен лидер на Ахмадија Муслиманската Заедница, Петтиот Халифа, Неговата Светост, Хазрети Мирза Масроор Ахмад ја стартуваше МТА Гана ТВ – нов дигитален терестријален телевизиски канал основан специјално за ги задоволува потребите на луѓето во Гана. Неговата Светост официјално го пушти каналот од џамијата Мубарак во Исламабад, Тилфорд, откако го најави неговото пуштање за време на неговата петочна беседа. По…

Read More
Молитви 

Молитва за Божјата благодат за вашето семејство

RABBI EVZINI EN EŠKURE NI’METEKEL LETI ENAMTA ALEJJA VE ALA’A VALEDEJJA VE EN AMILA SALIHAN TARDAHU VE ASLIH LI FI ZURRIJATI INNI TUBTU ILEJKE VE INNI MINEL MUSLIMIN Превод: Господи мој, дај ми ја можноста да бидам благодарен за твојата благодат што ми ја подари на мене и на моите родители и да правам добри дела со кои ќе бидеш задоволен. И направете ги исправни моите потомци. Се свртувам кон Тебе и навистина сум еден од оние што се покоруваат.“ (Свтиот Куран 46:15)

Read More