Вести 

Мисионерите кои служат во Германија имаа чест да оддржат виртуелна средба со духовниот лидер на АМЈ

Хазрети Мирза Масроор Ахмад вели дека Ахмади муслиманските мисионери кои служат на Запад треба да бараат да ги вратат луѓето кон религијата и верата. На 15 ноември 2020 година, на мисионерите кои и служеа на Ахмадија Муслиманската Заедница во Германија им беше овозможена виртуелна официјална средба со Светскиот поглавар на Ахмадија Муслиманската Заедница, Петтиот Халифа, Неговата Светост, Хазрети Мирза Масроор Ахмад. Неговата Светост го водеше состанокот од неговата канцеларија во Исламабад, Тилфорд, додека мисионерите се приклучија од џамијата Баитус Сабух во Франкфурт, која служи како Национален штаб на Ахмадија Муслиманската…

Read More
Вести 

ЛАЈНА ИМИАЛАХ БАНГЛАДЕШ ИМАШЕ ЧЕСТ ДА ОДДРЖИ ВИРТУЕЛНА СРЕДБА СО СВЕТСКИОТ ДУХОВЕН ЛИДЕР НА АМЈ

„Ако Ахмади муслиманските жени се во можност да ги постигнат највисоките морални и духовни стандарди и да постигнат вистинска побожност, идните генерации на Ахмадија Муслиманската Заедница ќе останат засекогаш во сигурни раце“. – Хазрети Мирза Масроор Ахмад На 14 ноември 2020 година, на Националната амила на Лајна Имаилах Бангладеш (Здружение на жени муслимани Ахмадија Бангладеш) и беше доделена виртуелна официјална средба со духовниот лидер на Ахмадија Муслиманската Заедница, Петтиот Халифа, Неговата Светост, Хазрети Мирза Масроор Ахмад. Неговата Светост го водеше состанокот од неговата канцеларија во Исламабад, Тилфорд, додека членовите на…

Read More