Вести 

ДУХОВНИОТ ЛИДЕР НА АХМАДИЈА ЗАЕДНИЦАТА ГИ ПОЗДРАВИ КОМЕНТАРИТЕ НА ПРЕМИЕРОТ НА КАНАДА ВО ВРСКА СО СЛОБОДАТА НА ИЗРАЗУВАЊЕ

Ахмадија Муслиманската Заедница ги поздравува и цени неодамнешните коментари дадени од премиерот на Канада, Џастин Трудо во врска со важноста на користењето на правото на слобода на изразување со одговорност. Како што објавија медиумите, на неодамна поставеното прашање дали треба да се дозволи слободата на говорот да ги исмева или навредува религиите или верските водачи, г. Трудо одговори: “Ние секогаш ќе ја браниме слободата на изразување, но слободата на изразување не е без ограничувања. Ние си должиме на себе да постапуваме со почит кон другите и да бараме да не…

Read More