ВЕСТИ

Премиерот Даниел Ендрјус за време на посетата Лангварин џамијата ја пофали Ахмадија Заедницата за нејзината заложба за мир

Премиерот Даниел Ендрјус ја пофали Ахмадија Муслиманската Заедница за нејзината заложба за мир и хармонија. Говорејќи на мирниот симпозиум на...
ВЕСТИ

Честитка по повод Курбан Бајрам

Ахмадија Муслиманската Заедница на сите верници од Муслиманска вероисповест им го честита денешниот верски празник Курбан Бајрам. Празнувањето на...
ВЕСТИ

Нова џамија отворена во Морфелден – Валдорф (Morfelden – Walldorf) од страна на духовниот водач на Ахмадија Муслиманската Заедница

Subhan Mosque џамијата отворена од Хазрети Мирза Масроор Ахмад Ахмадија Муслиманската Заедница го има задоволството да објави дека на...
ВЕСТИ

Нова Ахмади Џамија отворена во Исерлохн (Iserlohn) во Германија од светскиот духовен лидер на Ахмадија Муслиманската Заедница

Салам Џамијата (Salam Mosque) отворена од Хазрети Мирза Масроор Ахмад Ахмадија Муслиманската Заедница го има задоволството да објави дека...
ВЕСТИ

Џалса Салана во Германија за 2016 заврши со верски инспириран говор на светскиот духовен лидер на Ахмадија Муслиманската Заедница

Повеќе од 38 000 луѓе учествуваа на три дневната Конвенција во Калцруе Светскиот духовен лидер на Ахмадија Муслиманската Заедница,...